Onze laatste nacht in ThailandšŸ˜­

Hee hoi!

De laatste keer dat ik op mijn blog over Thailand schreef zaten wij in Ko Lanta! We hebben het hier heel erg naar ons zin gehad. Lekker rustig. Niet veel gedaan. Hele dagen gezwommen in de zee en het zwembad, de zonsondergang bekeken op het strand, en lekker luieren en niks doen in de hangmatten die onder andere bij het strand hingen.

De sfeer hier was echt enorm relaxt en de eigenaren waren zo ontzettend aardig! Heel erg leuk!

Na 4 nachten gingen wij verder naar onze laatste ‘echte’ vakantiebestemming: de Phi Phi eilanden. We vertrokken met de boot van Ko Lanta naar de Phi Phi eilanden. Dit duurde al met al ongeveer een uur.

Eenmaal aangekomen bij de pier moesten wij nog tien minuten lopen naar ons hotel. In dit hotel hebben wij 5 nachten geslapen.

Het hotel zat aan het strand en er zat wederom een zwembad bij.

Hoe ondankbaar het eigenlijk klinkt, wij vonden het in eerste instantie een beetje tegenvallen. Hoewel het op de foto’s echt prachtig lijkt. Het was weliswaar aan het strand, maar dit strand was lang niet zo mooi als bij Railay Beach of Ko Lanta. Het strand was veel kleiner. Wij hadden het gevoel dat het strand ooit gewoon is aangelegd, of dat het er zo ontzettend is volgebouwd met hotels, bungalows en hostels dat het grote, mooie strand hierdoor is verdwenen… Ik denk echter wel dat als wij waren begonnen bij de Phi Phi eilanden, we het prachtig hadden gevonden.

Rond de pier waren enorm veel toeristen en waren er genoeg restaurants waar je wederom heerlijk kan eten!

Ook op dit eiland hebben wij niet heel erg veel gedaan. Vooral gezwommen in het zwembad.

Onze enige activiteit hier was een eiland boottour waar we ook mee gingen snorkelen (dit was eergisteren). Wij zaten namelijk in het toeristengebied op de Phi Phi eilanden, maar dit eiland is veel groter en heeft veel meer dan dat.

In het begin vonden wij het eiland wat teleurstellend, totdat wij deze tocht maakte. We maakten de tocht met een speed boot. Alleen dit was al een feest! Lekker in de punt van de boot zitten en dan keihard over de golven varen. Echt genieten!

Onderweg hebben we ook echt zoveel mooie plekken gezien! Gezwommen dichtbij apen, gesnorkeld op meerdere plekken waaronder op een plek waar ook haaien zwommen! Ik heb drie babyhaaien en een grote haai weten te spotten. Super gaaf!

Verder zijn we nog bij de Viking Cave geweest, hebben we het welbekende maya beach van een afstand bekeken… Hier mochten we niet op, want dit is nu voor toeristen gesloten vanwege de grote milieuschade. Je zag van een afstand ook een paar duikers die het gebied in het water aan het ‘opruimen’ waren. Om eerlijk te zijn vond ik dit strand ook wat teleurstellend om te zien. Nog steeds wel mooi, maar niet het echte droombeeld dat je op elke foto ziet (maar dat is mijn mening)… Ik heb mooiere stranden gezien.

Mijn favoriete stranden op Ko Phi Phi zijn Loh Moo Dee Beach:

En Bamboo Beach bij Bamboo Island:

Vooral Bamboo Beach is echt prachtig! Een parelwit strand met een prachtige blauwe zee. Echt heel erg mooi! Ik heb oprecht nog nooit zo’n mooi strand gezien.

In de avond hebben we de zonsondergang bekeken en na afloop, toen het al donker was, kwamen we weer terug bij de pier.

Echt een hele toffe dag gehad! Ik ben wel echt blij dat wij deze tocht hebben gemaakt. Dit heeft wel mijn beeld van de Phi Phi eilanden doen veranderen. Het is een prachtig eiland. Maar je moet de mooie plekken wel opzoeken.

Vanmorgen zijn we van de Phi Phi eilanden teruggevaren naar de kust van Krabi en vervolgens doorgereden naar de luchthaven. Rond 15:00 vlogen wij terug naar Bangkok. Eenmaal in Bangkok zijn wij met de taxi naar ons hotel gebracht. Het hotel ligt vlakbij de luchthaven. Dit hebben wij bewust gedaan aangezien wij morgen nacht weer terugvliegen en niet heel erg veel zin hebben om middenin het centrum van Bangkok te zitten, en dus weer lang moeten reizen. Bangkok is echt een indrukwekkende stad, maar ook zo ontzettend chaotisch!

Ons hotel heeft een lekker groot zwembad en daarnaast is er in de buurt een hele leuke markt met allemaal ‘streetfood’ tentjes. Hier vermaken wij ons nog wel een dag.

Morgenavond rond half 10 worden wij gebracht naar de luchthaven en om 02:15 vliegen wij helaas weer terug naar Nederland.

Deze maand is zo ontzettend snel gegaan! Ik had niet verwacht dat deze reis mij zo ontzettend goed zou doen. Ik heb enorm veel angsten overwonnen en ben zo ontzettend trots dat ik toch heb doorgezet. En dat te bedenken dat ik zelfs heb overwogen om mijn reis te annuleren….. Ik heb echt genoten en ga het hier enorm missen!

Een reis om nooit meer te vergetenā¤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *