Update Thailand!

Hee! Daar ben ik weer!

Wow! 2 blogs op een dag?! Wat een luxe… Niks beters te doen? Nee, op dit moment niet.

Eergisteren, 29 mei, werden we ’s ochtends opgehaald door Son, een reisgids in de omgeving van Chiang Mai. We checkten uit in ons oude hostel, want hier zouden wij niet meer terugkeren. Ik had goede verhalen gelezen over Son via de Facebook pagina tips Thailand Reisgroep, en dus besloot ik om met hem contact te zoeken. Wij wilden namelijk meer zien van de omgeving van Chiang Mai, maar wisten niet zo goed waar te beginnen.

We mochten zelf beslissen wat we die dag allemaal wilden doen, maar aangezien wij het dus niet zo goed wisten, lieten we hem een programma samenstellen. We hadden trouwens geluk dat we nu niet in het hoogseizoen zitten. Meestal geeft hij touren aan groepen van 10 tot 15 personen. Maar aangezien wij nu de enige twee waren, hadden we een privétour.

Eerst reden we zo’n kleine anderhalf uur meer richting het zuiden. Waar precies weet ik eigenlijk niet. Hier gingen we eerst bamboe raften!

Son bleef achter bij de auto en wij werden naar de juiste plek gebracht door de mensen die daar werkten. Alleen de tour er naar toe was al een heel spectakel. Lekker scheuren door de bergen over een heleboel hobbels en obstakels. We zaten niet vast, maar echt voorzichtig rijden doen ze hier niet. Maar het was wel echt heel gaaf! Gewoon een kwestie van goed vasthouden. De omgeving was prachtig!

Eenmaal aangekomen stapten we op een houten, zelfgemaakte vlot. Helaas had ik tijdens het raften mijn camera niet mee. Dit werd afgeraden aangezien die nat kon worden en mijn camera niet waterdicht is…

Het bamboe raften ging heel langzaam en was heel erg relaxt. Eigenlijk is het niet echt de tijd van het jaar om lekker te gaan raften. Vanwege het droge seizoen stond het water behoorlijk laag. Maar het was wel heel erg mooi. Het was een rivier(tje) midden tussen de bomen en groene velden. Het was er rustig en kalm. Het enige wat jammer was was dat we eventjes langs olifanten voeren die een stel toeristen op hun rug droegen… Tsja, ik ben hier persoonlijk geen voorstander van.

Na een uur waren we weer terug en reden we verder. Nu gingen we naar een waterval toe: de Maewang waterfall. Op Burgers’ Zoo na had ik nog nooit een waterval in de natuur gezien (In ieder geval niet dat ik me kan herinneren). Het was niet een hele grote waterval, maar wel heel erg mooi! Ook hadden we hier de gelegenheid om even te kunnen zwemmen. Heerlijk! Want het is hier nu zo ongeveer 40 graden!!!

Vervolgens gingen we weer verder en gingen we ziplinen!! Hoe eng dit mij altijd ook leek, dit moest ik hoe dan ook een keer gaan meemaken. Het was best wel hoog. Maar ik had totaal geen last van de hoogte. Ik kon alleen maar genieten van het prachtige landschap hier. Het was echt heel erg gaaf! Ik zou het zo nog een keer doen.

Wel had ik een keer te weinig vaart en bleef ik in het midden vasthangen😂😅… Heel erg vond ik dat niet. Ik wist dat ze me wel kwamen halen. Ik vond het eigenlijk wel tof!

Op het laatst moesten we nog abseilen :

Dit lijkt vrij laag.. Maar was nog best wel hoog als je erop staat. Hoewel Irene nog houvast had aan een touw, zat ik alleen maar vast aan twee beugels. Ik kon me nergens aan vasthouden en moest nu maar gewoon springen.. Erop vertrouwend dat ze het touw niet volledig loslieten.

Dit hadden ze bij mij met opzet gedaan omdat ik het totaal niet spannend of eng vond… Ergens wel grappig dat ik doodsangsten kan uitstaan in een vliegtuig, maar ik zoiets als dit totaal niet eng vind… Irene had het precies andersom, was wel grappig.

Na het ziplinen gingen we verder naar onze laatste activiteit: De Grand Canyon van Chiang Mai. Hier konden we nog ruim een uur heerlijk zwemmen. Ook kon je hier van die waterbootjes lenen.. Dit waren we eerste instantie wel van plan, maar toen kwamen we Nederlandse backpackers tegen. Hier kwamen we mee aan de praat, dus het uur was al om voor we er erg in hadden. Heel erg leuk!!

Op het bovenstaande filmpje zie je op het einde rechts ook nog twee platformen met twee parasols erboven. Dit was 7,5 meter boven het water en konden we vanaf springen!! Onder het motto: Gewoon doen! Sprong ik er zonder er verder over na te denken meteen vanaf. Heerlijk! Even dat gevoel alsof je zweeft. Kijk, dit soort dingen vind ik dan wel weer leuk!

Vervolgens werden we weer afgezet bij ons nieuwe hostel: Bann Elephant home. Ook weer in Chiang Mai, maar dit keer in de ring van het oude cenrum. Een super gezellig, kneuterig hostel, met een heleboel andere reizigers. Wel heel erg gehorig, maar dat maakt het juist erg leuk, al zeg ik het zelf. Alles is hier van hout. We hebben een eigen kamer met twee dikke matrassen op de vloer en een ventilator. De badkamer(s) delen we hier met de overige reizigers. Ook heb je hier boven en beneden hele grote gezellige zithoeken. Ik heb bij dit hostel zo’n heerlijk ouderwets kamp gevoel. Ik vond op kamp gaan vroeger namelijk echt geweldig en dit gebouw roept die oude leuke herinneringen weer op. Echt heel erg leuk!

Hier zouden we 3 nachten slapen, maar we hebben de kamer met 2 nachten verlengd.

Al met al was dit dus een hele leuke dag! Son was echt een hele aardige gids die ook nog van alles over zichzelf en zijn familie vertelde. Heel leuk!

De volgende dag (gisteren) moesten we weer vroeg opstaan. Op deze dag zouden we namelijk olifanten gaan bezoeken!! Ik moet toegeven. Ik wilde ze heel graag in het echt zien, toch ben ik niet helemaal een voorstander van al die olifantenparken. Je hoort nog zoveel slechte verhalen waar je nog op olifanten kan rijden. Of waar je met ze kan badderen… Dit alles hoeft van mij niet. Het duurde nogal lang voordat we een geschikt park hadden gevonden. Er bestaan namelijk tientallen olifantenparken hier, maar ze zijn bijna allemaal slecht. Dus na een goede research kwamen we uit bij Elephant nature park. En dit park heeft wel echt een hele goede indruk op mij achtergelaten. Hier worden olifanten opgevangen die allemaal ‘iets’ hebben meegemaakt. De meesten zijn gebruikt als ‘toeristenattractie’… Dus olifanten die gebruikt werden in circussen, of olifanten waar altijd op gereden werd. De olifanten zijn bijna allemaal in het verleden heel erg mishandeld. Zo werden ze vaak vastgebonden met touwen zodat ze verder geen loopruimte hadden (komt nog steeds veel voor in Thailand!).. Of ze werden gemarteld met vreselijke messen of andere scherpe voorwerpen. En sommige olifanten zijn blind omdat er onder andere stokken in hun ogen zijn geprikt. Bij Elephant nature park worden ze echt goed verzorgd. Je mag hier niet op ze rijden en sinds kort hebben ze hier ook het badderen afgeschaft. Er is hier heel erg veel ruimte voor de olifanten en ze worden hier nergens toe gedwongen. Het enige wat wij met ze mochten doen was voeren, aaien en foto’s maken. Natuurlijk vind ik het beter als de olifanten helemaal in het wild leven.. Maar deze olifanten zijn daar niet (meer) aan gewend. Die kunnen het niet overleven zonder de hulp van de mens.

Aan sommige olifanten kon je soms ook echt aan de buitenkant zien dat er iets aan de hand was:

Deze olifant was op een landmijn gestapt bij de grens van Myanmar. Deze olifant had ook nog veel pijn en mochten we ook niet aanraken..

En deze olifant loopt en staat altijd krom.. Ze is ooit gedekt door een veel te zware mannetjes olifant. Haar rug zal nooit meer herstellen. Echt heel erg zielig.

Echt een mooi park! Heel bijzonder ook om van dichtbij mee te maken. Dus als je olifanten wil zien in Thailand, raad ik dit park absoluut aan!

Vandaag hadden we heerlijk een luie dag.. Maar morgen staat er weer wat leuks op het programma!!

Tot dan!

1 gedachte over “Update Thailand!

  1. hoi Jills . je kent me niet maar ik heb een poosje met je moeder gewerkt.
    laatst zag ik al wat van je voorbij komen en vond dat erg leuk om te zien hoe jij omgaat met ass.
    zelf zie ik een behoorlijke worsteling van mijn kleinzoon met een lichte vorm van asperger dus begrijp ik een klein beetje wat jij nu allemaal meemaakt en zo knap onderneemt gemiet er van en ik b lijf het volgen dag anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *