Op naar Chiang Mai!!

Vandaag was onze laatste dag in Bangkok! Hoewel.. Misschien niet. Ik weet natuurlijk niet wat we de rest van de reis gaan doen. Maar voor nu was het in ieder geval onze laatste dag.We moesten voor 12 uur uitchecken bij ons hotel. Onze backpacks lieten we nog even achter in ons hotel zodat we makkelijker door de stad konden slenteren. We hebben weer een heleboel leuke straten bezocht. In Bangkok lijken de straten best wel heel erg veel op elkaar. Groot, massaal en een heleboel verkeer. Toch heb je vooral in de zijwegen een stuk minder last van het drukke verkeer. Hier zijn de straten vaak super sfeervol en heel erg gezellig! Of twee dagen Bangkok te weinig was? Eigenlijk wel. Al denk ik dat we over een week nog niet uitgekeken waren.Rond een uur of 3 namen we weer de Tuk Tuk en gingen we richting het station. We gingen al redelijk op tijd weg omdat we niet wisten hoe het allemaal werkte en we ook wel heel erg moe waren. Eenmaal we bij het station waren kwamen we er al snel achter dat het reizen per trein hier super makkelijk werkt. Wij hadden al een online treinticket, dus wij konden al gelijk de trein instappen. Nu we dit wisten besloten we toch maar weer even de omgeving te verkennen en zijn we meteen ergens wat gaan eten.Na het eten sloegen we nog wat lekkers in bij de 7-eleven. Dit is een supermarkt die letterlijk op elke hoek van de straat zit. Je kunt hier zowat alles kopen voor een super scherpe prijs! Helaas voelde ik me op de terugweg niet heel erg lekker en was ik blij toen we eenmaal weer bij het station waren. Ook op het station was het heel erg druk.

Wij wilden gewoon op de vloer gaan zitten, maar een mevrouw stond haar plek aan ons af. Dit hoefde van ons niet, maar dat doen ze hier gewoon. De mensen zijn hier over het algemeen heel erg lief, gastvrij en vriendelijk.Rond kwart voor 7 gingen wij naar onze trein. Op onze tickets stond het wagonnummer en de tickets voor de stoelen. Echt binnen een paar minuten hadden wij onze plekken al gevonden. Het verliep allemaal heel erg makkelijk.De trein begon te rijden en de menukaarten werden uitgedeeld. Dit is niet verplicht, maar hebben wij wel gedaan. Voor een paar euro hadden wij een vrij ‘simpele’ maaltijd, maar wel erg lekker!Niet veel later werden de stoelen omgeklapt en werden onze bedden opgemaakt. Wij hebben twee beneden bedden gereserveerd (tweede klas) en dit is zeker aan te raden. Je kunt dan gewoon rechtop in bed zitten, je zit naast het raam en je hebt minder last van het felle licht. De gordijntjes die ervoor hangen laten maar relatief weinig licht door wat ook wel fijn is!Op dit moment lig ik er zo bij:Het is niet groot. Ik kan met mijn 1,80 meter niet geheel languit liggen. Maar voor de rest lig ik best wel comfortabel! Al wiegend en schommelend rijdt de trein verder naar het noorden. Ook van achtergrondgeluiden heb je niet heel veel last. In de coupé is het nu muisstil. Het is de trein die krakende, bonzende en piepende geluiden maakt. Het hoort erbij. Ik vind het oprecht een super leuke ervaring!Morgen weer een nieuwe dag. En dan nu in Chiang Mai. We hebben hier al een hostel gereserveerd voor de volgende twee nachten. En wat we verder allemaal gaan doen en zien? Ik heb geen idee.. Ik laat me verrassen. Voor nu ga ik lekker slapen. Voor jullie allemaal nog een fijne avond!Tot snel!!

2 gedachten over “Op naar Chiang Mai!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *