IK GA OP REIS!

Hee hooi!

Een aantal dagen geleden had ik al aangekondigd dat er wat leuks staat te wachten en nu in het dus zeker. Ik ga op reis!

Vanaf het moment dat ik ook aan mijn tussenjaar begon, wist ik al meteen dat het niet alleen bij werken zou blijven. Ik wil naast het werken ook vooral leuke dingen blijven doen. Vanaf het moment dat ik definitief besloot om mijn studie te beëindigen, begonnen al gelijk de reiskriebels naar boven te komen. Ik ben dol op avontuur en ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken. Een nieuw land een nieuwe cultuur, nieuwe mensen ontmoeten, lekker eten, zon, strand, zee……..

Aangezien een vriendin van mij nu ook in een tussenjaar zit en al een tijdje twijfelde om een reis te gaan maken, maar het in haar eentje toch nog wel erg spannend vond, kwamen we al snel tot de conclusie dat het weleens super leuk kan zijn om samen te gaan reizen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Dit plan stond al vrij snel vast. Maar waar willen we naar toe? We kwamen al snel tot de conclusie dat we willen gaan backpacken en aangezien wij dit allebei nog nooit hebben gedaan, kwamen we al snel uit bij Thailand. Eigenlijk waren we meteen verkocht en hebben we niet echt meer naar andere landen gekeken.

Gisteren hebben we dan eindelijk onze vlucht geboekt en nu is het dus zeker. Wij gaan gewoon een maand backpacken in THAILAND!!!! zooo gaaff!!!!

Eigenlijk besef het ik het nog totaal niet, maar ik vind het wel een ontzettend tof vooruitzicht!

Ik moet toegeven, een kleine twee weken geleden had ik dit niet verwacht. Mijn paniekaanval gooide wel wat roet in het eten. Reizen? Echt niet! Na dat moment werd ik bang voor daadwerkelijk alles. Het duurde gelukkig vrij kort en na vijf dagen was ik gelukkig alweer aardig de oude, maar op dat moment had ik echt het gevoel dat ik gek zou worden. Angst voor autorijden, angst om te verdwalen, angst voor grote menigtes, angst achter de kassa, angst voor kleine ruimtes, angst voor liften, angst voor mijn eigen ademhaling en hartslag…. Op dat moment wilde ik het liefst de hele dagen in bed liggen. Want ja, die plek voelde als veilig. Toch wist ik al gelijk dat ik weer zo snel mogelijk dingen moest ondernemen. Het werd namelijk alleen maar erger en erger zodra ik juist dingen ging vermijden. Zo ging ik juist wandelen in het bos, ben ik weer zo snel mogelijk gaan werken, doe ik momenteel juist extra mediteer en yoga oefeningen om juist mijn eigen lichaam bewust te voelen en ook het autorijden vermijd ik niet langer meer. Het zijn de normaalste dingen in het dagelijkse leven die ineens ‘eng’ waren. Ik moest weer even over bepaalde drempels heen en dat is dan wel weer eventjes spannend. Het goede nieuws is echter wel dat ik nog leef en dat er natuurlijk helemaal niks raars of bijzonders is gebeurd.

Het is natuurlijk vrij makkelijk om te zeggen dat een angst maar een angst is en dat je er niet dood aan gaat. Ja, nu het op dit moment weer goed gaat kan ik dat wel zeggen. Maar op het moment ik daadwerkelijk in paniek raak ben ik niet binnen een paar seconden weer terug bij mijzelf. Angst is eigenlijk maar iets raars. Ik betrapte mijzelf er laatst ook op hoe makkelijk ik mijzelf gek kan maken door mijn eigen gedachtes en hoe bang ik mijzelf dus ook kan maken. Dit komt dan vooral voort uit mijn doemscenario’s. Ik zie vaak al spoken, zonder dat daar eigenlijk een directe aanleiding voor is. Voor ik het weet zit ik hele verhalen, eerder nachtmerries, als een speelfilm in mijn hoofd af te spelen. Ik kan niet ontkennen dat dat soms behoorlijk vermoeiend en lastig is. Maar ja, het gebeurt gewoon. Soms door een bepaalde aanleiding en soms ook niet.

Toch weerhoudt dit alles mij niet om dingen zoals reizen te gaan vermijden. Angsten overwinnen doe je alleen maar als je ze ook daadwerkelijk ondergaat. En natuurlijk is Thailand ver weg, maar ik heb er wel goed over nagedacht. Bovendien ga ik niet alleen, dus het gaat vast en zeker wel goed komen. Als ik naar mijzelf kijk en mijn angsten weg denk, ben ik wel echt een avonturier. Niks is mij eigenlijk snel te gek en ik sta altijd open voor nieuwe dingen. Toch vind ik het ook wel weer grappig dat ik van reizen hou. Reizen betekent in mijn ogen namelijk ook chaos. Het begint al met het inpakken van mijn backpack en dan heb ik het nog niet eens over het vliegen gehad. Vliegen is nooit mijn hobby geweest, iets met vliegangst en zo… (verrassend… 😅). Maar ook dit weerhoudt mij niet van het reizen. We gaan zo ontzettend veel leuke dingen doen en dit weegt gelukkig zwaarder dan de minder leuke dingen als het vliegen. Dat overleef ik ook wel weer.

Het duurt nog ruim drie maanden, dus voorlopig denk ik niet dat ik hier veel over ga bloggen. Maar tegen die tijd kunnen jullie vast en zeker meegenieten met onze avonturen.

Fijne avond!!

4 gedachten over “IK GA OP REIS!

  1. Hoi Jils!
    Super leuk dat je gaat reizen. Een kleine tip voor je chaos bij het inpakken;
    packing cubes van eagle creek! Kun je je spullen verdelen en sorteren en hoef je niet je hele bagage overhoop te halen om hetgeen te vinden wat je zoekt. Ik vind ze ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *